Page 29 - 2025-2029 Karesi Belediyesi Stratejik Planı
P. 29
2025-2029
Stratejik
Planı
Durum Analizi
İLÇEMİZİDE TARIM VE HAYVANCILIK
Meyvecilik Üretimi
İlçemizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden meyvelerin başında Ceviz gelmektedir. İlçemiz de
Ceviz 2.915 dekar alanda, 250 ton üretim, Süpürge Otu 895 dekar alanda, 456 ton üretim, Badem 570
dekar alanda, 139 ton üretim, Üzüm 220 dekar alanda, 194 ton üretim, Elma 155 dekar alanda, 258 ton
üretim ve Kiraz 68 dekar alanda, 30 ton üretim takip etmektedir.
Zeytin ve Zeytinyağı Üretimi
Balıkesir; Edremit Körfezi, Çanakkale ve İzmir İl sınırlarına kadar olan bölgeyi kapsayan, ağırlıklı
Ayvalık Edremit yağlık çeşidi olup, Bandırma-Erdek (Güney Marmara) körfez bölgesinde ise Gemlik
sofralık çeşidi yaygın olarak yetiştirilmektedir. İlçe genelinde 35 dekar alanda, 3 ton sofralık zeytin üretimi
yapılmıştır.
Hayvan varlığı
İlçemizde 2023 yılı verilerine göre 44.012 adet Büyükbaş, 157.910 Koyun, 7889 Keçi olmak üzere
toplamda 165.799 adet küçükbaş, 1.822.350 adet Broiler, 2.350 adet Yumurtacı Tavuk ve 10.735 adet arı
kovanı varlığı mevcuttur.
Hayvansal Üretim
İlçemizde 2023 yılında164.169 ton süt, 103 ton bal üretimi yapılmıştır. 2023 yılı kesimhane verilerine
göre ilçemizde 9.637 adet büyükbaş ve 11.762 adet küçükbaş kesim işlemi gerçekleştirilmiştir.
29