Page 29 - 2025-2029 Karesi Belediyesi Stratejik Planı
P. 29

2025-2029

                                                                                                 Stratejik
                                                                                                    Planı
                                                                                             Durum Analizi

                           İLÇEMİZİDE TARIM VE HAYVANCILIK




                Meyvecilik Üretimi
                İlçemizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden meyvelerin başında Ceviz gelmektedir. İlçemiz de
          Ceviz 2.915 dekar alanda, 250 ton üretim, Süpürge Otu 895 dekar alanda, 456 ton üretim, Badem 570
          dekar alanda, 139 ton üretim, Üzüm 220 dekar alanda, 194 ton üretim, Elma 155 dekar alanda, 258 ton
          üretim ve Kiraz  68  dekar alanda, 30 ton üretim takip etmektedir.


                Zeytin ve Zeytinyağı Üretimi
                Balıkesir; Edremit Körfezi, Çanakkale ve İzmir İl sınırlarına kadar olan bölgeyi kapsayan, ağırlıklı
          Ayvalık  Edremit  yağlık  çeşidi  olup,  Bandırma-Erdek  (Güney  Marmara)  körfez  bölgesinde  ise  Gemlik
          sofralık çeşidi yaygın olarak yetiştirilmektedir. İlçe genelinde 35 dekar alanda, 3 ton sofralık zeytin üretimi
          yapılmıştır.

                Hayvan varlığı
                İlçemizde 2023 yılı verilerine göre 44.012 adet Büyükbaş, 157.910 Koyun, 7889 Keçi olmak üzere
          toplamda 165.799 adet küçükbaş, 1.822.350 adet Broiler, 2.350 adet Yumurtacı Tavuk ve 10.735 adet arı
          kovanı varlığı mevcuttur.

                Hayvansal Üretim
                İlçemizde 2023 yılında164.169 ton süt, 103 ton bal üretimi yapılmıştır. 2023 yılı kesimhane verilerine
          göre ilçemizde 9.637 adet  büyükbaş ve 11.762 adet küçükbaş kesim işlemi gerçekleştirilmiştir.

















































                                                           29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34