Page 28 - 2025-2029 Karesi Belediyesi Stratejik Planı
P. 28

2025-2029

                                                                                                 Stratejik
                                                                                                    Planı
                                                                                             Durum Analizi

                           İLÇEMİZİDEKİ OKUL SAYILARI






























































                           İLÇEMİZİDE TARIM VE HAYVANCILIK



                Tarla Bitkileri Üretimi
                İlçemizde  yetiştirilen  ve  ekonomik  öneme  sahip  tarla  bitkilerinin  başında  Buğday  gelmektedir.
          İlçemizde Buğday 45.986 dekar alanda, 11.474 ton üretilmiştir. Bunu Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) 28.672
          dekar alanda 4.536 ton üretim, Silajlık Mısır 21.077 dekar alanda, 102.347 ton üretim, Arpa 19.508 dekar
          alanda  6.321  ton  üretim,  Yulaf  (Yeşil  ot)  16.962  dekar  alanda,  42.405  ton  üretim  ve  İtalyan  Çimi
          (Yemlik)11.315 dekar alanda, 67.890 ton üretim izlemektedir.

                Sebze Üretimi
                İlçemizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden sebzelerin başında Domates (Sofralık) gelmekte
          olup, ilçemizde Domates (Sofralık) 389 dekar alanda, 1.848 ton üretilmiştir. Bunu Karpuz 389 dekar
          alanda, 778 ton üretim, Kavun 311 dekar alanda, 467 ton üretim, Domates (Salçalık)193 dekar alanda,
          965 ton üretim ve Fasulye 167 dekar alanda, 125 ton üretim takip etmektedir.

                                                           28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33