Page 28 - 2025-2029 Karesi Belediyesi Stratejik Planı
P. 28
2025-2029
Stratejik
Planı
Durum Analizi
İLÇEMİZİDEKİ OKUL SAYILARI
İLÇEMİZİDE TARIM VE HAYVANCILIK
Tarla Bitkileri Üretimi
İlçemizde yetiştirilen ve ekonomik öneme sahip tarla bitkilerinin başında Buğday gelmektedir.
İlçemizde Buğday 45.986 dekar alanda, 11.474 ton üretilmiştir. Bunu Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) 28.672
dekar alanda 4.536 ton üretim, Silajlık Mısır 21.077 dekar alanda, 102.347 ton üretim, Arpa 19.508 dekar
alanda 6.321 ton üretim, Yulaf (Yeşil ot) 16.962 dekar alanda, 42.405 ton üretim ve İtalyan Çimi
(Yemlik)11.315 dekar alanda, 67.890 ton üretim izlemektedir.
Sebze Üretimi
İlçemizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden sebzelerin başında Domates (Sofralık) gelmekte
olup, ilçemizde Domates (Sofralık) 389 dekar alanda, 1.848 ton üretilmiştir. Bunu Karpuz 389 dekar
alanda, 778 ton üretim, Kavun 311 dekar alanda, 467 ton üretim, Domates (Salçalık)193 dekar alanda,
965 ton üretim ve Fasulye 167 dekar alanda, 125 ton üretim takip etmektedir.
28